Sport

Görcsösen nincs eredmény

Labdarúgás. Nem sok öröme volt a Kisvárda Master Good szurkolóinak szombat este. Amellett, hogy csapatuk 2–1-es vereséget szenvedett a Mezőkövesd elleni NB I.-es bajnokin, a találkozó igencsak paprikás hangulatú volt – hazai szempontból tehát nem lehetett szórakoztatónak nevezni az összecsapást.

– Rosszul kezdtünk, az első tizenöt percben a pályán sem voltunk – értékelte a mérkőzést Miriuta László vezetőedző. – Szerintem görcsösen indítottuk a mérkőzést, márpedig úgy nem lehet futballozni. Kilenc ponttal jó helyen álltunk, mindenki gondolkodott, mi lesz, ha most nyerünk, és már tizenkettő lesz… Ezekkel nem szabad foglalkozni. Minden meccs más, élvezni kell a focit, nem kell túlgondolni a dolgokat, hogy mi van győzelem vagy vereség esetén.

 

Jobb volt az ellenfél

– Korán gólt kaptunk, amiért nagyon mérges voltam. Csütörtökön és pénteken is gyakoroltuk a pontrúgások elleni védekezést, videóztunk, és mégis hibáztunk. Ez a legnagyobb probléma – tette hozzá.

Az első félidő lefújását követően a pályáról levonulva többen összeszólalkoztak, aminek eredményeként Cseri Tamás és Gheorghe Grozav sárga lapot kapott, Sztavrosz Cukalasz és Aljakszandr Karnyicki azonban nem érte be szópárbajjal, ezért őket kiállította a játékvezető. A folytatásban tíz a tíz ellen folytatódott a játék.

– Az öltözőben hallottam, hogy kiállították Cukalaszt, ezért meg is fogjuk büntetni, nem szabad ilyet csinálni – folytatta a tréner. – Támadóbb játékot akartam, kellett egy center, mert láttam, hogy Grozavnak ezúttal nem volt jó napja. Várható is volt, mert a válogatottal volt, két napig edzett velünk, ilyenkor a játékos kiesik a ritmusból. Beállt Tischler Patrik, aki egyenlített, utána tizenöt percig nagyon jól futballoztunk, de ismét hibáztunk védekezésben. Próbálkoztunk még utána is, nem tehettünk mást, de nem tudtunk újabb gólt szerezni. Voltak jó periódusaink, de a Kövesd jobb csapat volt, el kell ismerni.

 

A kupában folytatják

A mester nincs könnyű helyzetben, hiszen Hugo Secóra sérülés miatt már hetek óta nem számíthat, a mérkőzés előtti napokban Gosztonyi András is kidőlt, és Theodorosz Beriosz is kezelésekre szorult a múlt héten. Ilyen helyzetben jól jön a hétvégi Magyar Kupa-forduló, amelyen a Pilisi LK ellen feltehetően belefér egy-két kulcsember pihentetése.  MK