Sport

Balázs győzelmével a világcsoportban maradtunk

Tenisz. Balázs Attila negyed­óra alatt legyőzte Ilja Marcsenkót a Magyarország–Ukrajna tenisz Davis-kupa-osztályozó hétfőn befejezett ötödik mérkőzésén, ezzel a magyarok 3–2-re nyertek, és bennmaradtak a világcsoportban. A csata utolsó meccse vasárnap sötétedés miatt a második szettben 5:5-nél félbeszakadt a budapesti Sport11 központban.

– A nemzetközi szövetség szabályai alapján villanyfényes rendezéshez legalább 1200 luxot kell biztosítani, ezt az áprilisi ATP-tornára brutális aggregátorokkal megoldottuk, de most a korai kezdés miatt nem költöttünk erre még 50-80 millió forintot.

 

Szerény hétfői körülmények

– Legalább nyolc órát kell biztosítani napfényes játékhoz, ezért kezdtünk délelőtt. Két éve, az oroszok elleni párharcban pénteken 15 órakor volt az első meccs, akkor muszáj volt komoly világítást kiépíteni. Most a vártnál hosszabb mérkőzések miatt vis maior helyzet alakult ki, amelyet így tudtunk megoldani – tudatta Richter Attila, a szövetség főtitkára.

A hétfői pótnapon már szerény körülmények várták a résztvevőket: a büfék, VIP-helyiségek, üzletek a sajtósátorral együtt eltűntek, és mintegy kétszázan gyűltek össze a lelátókon. A „ráadás” 17 percig tartott, a világranglistán 136. magyar először elvette riválisa adogatását, majd a harmadik meccslabdáját kihasználva diadalmaskodott.

A mieink így maradnak az elitet felvonultató világcsoportban, és februárban ismét selejtezőt vívhatnak a madridi döntőbe jutásért. A vesztes ukránok egy osztállyal lejjebb, az euro-afrikai zóna I-es csoportjában kezdik meg a 2020-as évet. MTI