Sport

Azért mégsem volt minden fekete

Labdarúgás. Ez bizony nem sikerült. Vasárnap ismét hazai pályán játszott a Szpari második vonalbeli focicsapata. Az ellenfél a Vasas volt, és a fővárosi piros-kékek igencsak visszaéltek a vendégjoggal, mert mindhárom pontot elvitték két góllal.

Az első félidő inkább a fővárosaiké volt, szünet után rákapcsolt a Szpari, voltak is helyzetek, amik kimaradtak. A Vasas viszont két szöglet után élt a lehetőséggel.

– Nehéz ilyenkor aludni, de túl kell tennünk magunkat a hasonló találkozókon is – kezdte visszatekintését a vasárnapi meccsre Zoran Szpisljak, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

 

Nem éltek a lehetőségekkel

– Sajnos hullámzó teljesítményt nyújt a csapat, idegenben sikeresebb, hazai pályán görcsösebben játszik. Emiatt kevesebbszer jutunk lehetőséghez. Az első félidőben Balajti tizenegyesét kifogta Levente, ezzel meccsben tartotta a csapatot. A második félidőben több olyan szituáció volt, amivel eldönthettük volna a találkozót. Sajnos ez nem jött össze, sőt a végén két pontrúgásból gólt is kaptunk, ezzel elúszott a pontszerzés.

Nem először kapott gólt a Szpari pontrúgásból, amelyeknél egyébként mindenkinek ki van osztva a feladata. Ez vasárnap is így volt.

– Igen, ám vagy nem reagálunk jól szituációkra, vagy csökkent a figyelem. Sajnos ezek most sokba kerültek. Azért a csapat mutatott pozitív jeleket, és bár kikaptunk a jó Vasastól, azért nem volt minden fekete. Nem sokat rágódhatunk ezen, mert szerdán újabb mérkőzés jön Győrben. Most erre kell koncentrálni, kihegyezni a formát és javítani a hibákat – így Zoran Szpisljak.

 

Idegenbeli meccsek

A szerdai fellépés sem lesz könnyű, és utána jó ideig nem játszik itthon a csapat. Legközelebb hazai meccset november harmadikán játszik az együttes, akkor a Gyirmót lesz az ellenfél. A Győr után az MTK, a Budafok, a Haladás lesz az ellenfél a bajnokságban, mégpedig idegenben. ML