Sport

Nem lettek nagy barátok

Labdarúgás. Sokan talán meglepődtek, ha a forduló előtt az NB I. tabellájára pillantottak: a listavezető Mol Fehérvár FC után a Mezőkövesd állt a második helyen. A szombaton Kisvárdán vendégeskedő együttes gyorsan bizonyította, hogy nem véletlen az előkelő pozíciója: tetszetős játékkal rendre eljutott a hazai tizenhatosig. Kuttor Attila gárdája a tizenkettedik percben ismét csak a felkészültségéről tanúbizonyságot téve egy jól begyakorolt szögletvariációval lepte meg a Várdát, és meg is szerezte a vezetést.

Piros lap itt is, ott is

Ezt követően már a szabolcsiak is építettek ígéretes támadásokat. Elsősorban a bal oldal volt nagyon erős, Rados Protics és Kovácsréti Márk próbálkozott beadásokkal, de egy öngólveszélyes helyzettől eltekintve mindig könnyen tisztáztak a védők. A matyóföldieknél az ebben a szezonban remekül futballozó Cseri Tamás ezen a találkozón is aktív volt, jó passzokat adott, és a védekezésből is kivette a részét.

Az egykori kisvárdai játékos aztán az első félidő lefújását követően mással hívta fel magára a figyelmet. A 31 éves középpályás Gheorghe Grozavval különbözött össze, a szópárbajba többen is bekapcsolódtak, Alekszandr Karnyicki és Sztavrosz Cukalasz a többieknél is hevesebben akaszkodott össze. A végeredmény: Cseri és Grozav sárga, Karnyicki és Cukalasz piros lapot kapott. A két góljával májusban épp a Kövesd ellen hőssé vált görög a második játékrészt a sérülés miatt a lelátón helyet foglaló Rubus Tamás, Gosztonyi András és Hugo Seco mellett nézte végig.

Harcias volt a játék

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik – és talán a csetepaté előzményeként is magyarázható –, hogy Bognár Tamás végig engedte a kemény játékot, a párharcok gyakran úgy értek véget, hogy valamelyik fél a földön kötött ki, ám a játékvezető nem avatkozott közbe. A dulakodás a második félidőben is éreztette a hatását, az összecsapás egyre paprikásabb hangulatú lett.

Hiába hajtott a Kisvárda

Láttunk azért még futballt is! Az emberhátrány mindkét edzőt változtatásra sarkallta, hazai oldalon a nyáron érkező, ám eddig nem sok lehetőséget kapó Tischler Patrik állt be. A Honvéd és az Újpest korábbi csatára nem sokat habozott, kevesebb mint három perccel a becserélését követően egyenlített.

A következő húsz perc ismét inkább a vendégekről szólt, ám Felipe ismét megmutatta, hogy miért ő a bajnokság egyik legjobb kapusa, többször is bravúrral hárított. Ám a brazil sem menthette meg a csapatát, Budu Zivzivadze lövésébe még beleért ugyan, de megakadályozni nem tudta az újabb mezőkövesdi találatot.

Nem adta fel a Kisvárda, az utolsó percekben már mindent egy lapra feltéve támadott, de nem tudott ismét egyenlíteni. A Várda április 27-e után először szenvedett vereséget hazai pályán, és ebben az idényben először kapott gólt (gólokat) a saját stadionjában.  MK