Sport

Ismét a vendégek nyertek

Labdarúgás. Vasárnap harmincadszor feszültek egymásnak a piros-kék felek. Az élvonalban a Vasas mérlege jobb, a másodosztályban pedig a Szparié. Az angyalföldiek bajnoki szünet, a nyíregyháziak a múlt szombati, ajkai győzelem után várták a meccset. Azok a szurkolók jártak jól, akik az A, a napos oldalt választották, hiszen élvezhették a cirógató napsugarakat. A zöld gyepen ugyanis igen sokáig semmi érdemleges nem történt.

 

Jova büntetőt hárított

Az első negyedóra végén egy előrevágott labdával Szatmári Lóránd ugrott ki, de elpuskázta a nagy lehetőséget. A nem túl izgalmas percek után, a félidő derekán Tóth Barna veszélyt nem jelentően felelt, nem sokkal később Sinan Sinanovics szabadrúgásból hasonlóan lőtt huszonöt méterről. A harmincadik percben egy vendégtámadás végén jogos büntetőhöz jutottak a vendégek. Jova Levente Ajkán győztes gólt szerzett tizenegyesből, most szintén bravúrt produkált, hiszen megfogta a büntetőt. A hajrá kezdetén a Szpariban is megfordult Hinora Kristóf kemény lövésénél is helyén volt a hazai cerberus, majd Szatmári bombáját tolta a léc fölé.

A szünet után Tóth Barna emelését követően Kovács Milán esett el Gulyás Máté mellett a hazai tizenhatoson belül, ám néma maradt a síp.

Nem sokkal később egy hazai szögletet követően Fodor Ferenc próbálkozott látványos ollózással, sajnos, sikertelenül. Előtte megsérült Pejovics, cserélni is kellett, helyére Busai Attila állt be. A félidő derekán jöttek az újabb cserék, a hazaiaknál Alen Kovac, a vendégeknél Torghelle Sándor kapott lehetőséget a bizonyításra. Lüktető és izgalmas volt a játék. A vendégek két, kapujuk előtti tűzijátékot úsztak meg, majd Busai bombáját bravúrral hárította Ivan Rados, a másik oldalon Birtalan Botond lábában maradt a meccslabda. Akkor, sajnos nem sokkal később már nem hibázott. Sőt, az utolsó percben, szöglet után bebiztosította győzelmét a Vasas.  ML