Gasztronómia

Finom ajánlatunk a hét végére

Olaszos saláta Hozzávalók: 1 csomag olasz sonka, 1 csomag olasz szalámi, 1 csomag mortadella, fél doboz articsóka konzerv, fél üveg olívabogyó, 1 hagyma, 3 újhagyma, fél üveg szárított paradicsom, 10 dkg parmezán, 1 csomag mozzarella, 10 dkg cheddar sajt, 10 dkg zöld pesztós sajt, fél csomag rukkola, fenyőmag. Az öntethez: 1 dl olívaolaj, kevés fehérborecet, […]

Gasztronómia

A mediterrán étrendet népszerűsítik hazánkban

Budapest. Kóstolókkal, szemináriummal, szakmai találkozókkal és gasztrokulturális programokkal népszerűsíti a mediterrán étrendet november 19–25. között Magyarországon is az idei Olasz Gasztronómiai Világhét. – A harmadszor meghirdetett sorozat témája a gazdasági, környezeti és egészségügyi szempontból is fenntartható „dieta mediterranea”, vagyis a mediterrán étrend, amely az olasz népet a világ legegészségesebb nemzetei közé emeli – mondta el […]

Gasztronómia

Finom ajánlatunk a hét végére

Sajtkrémleves Hozzávalók: 1 leveskocka, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg ementáli sajt, 1 ek liszt, 2 dl tejszín, só, 4 szelet barna kenyér. Elkészítés: A leveskockát felfőzzük 6 dl vízzel, majd beletesszük a kétféle lereszelt sajtot, és kis lángon addig főzzük, amíg a sajt felolvad. Habverővel simára keverjük a lisztet 1 dl vízben, és a […]

Gasztronómia

Bemutatkoztak a diákok

A csengeri Ady Endre Középiskola és Kollégiuma nyílt napján a pincér szakos diákok is bemutatkoztak, képünkön Juhász Klaudia 10. d osztályos tanuló látható.  Fotó: Kákos Dávid

Gasztronómia

Innovációs díjat ért az új eljárásra épülő üzem

Tiszalök, Debrecen. Az előző évek hagyományait követve az idén is a Magyar Tudomány Ünnepének debreceni nyitóünnepségén adták át az Észak-Alföldi innovációs díjakat, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből a Pro-Team Nonprofit Kft. pályázata nyerte el a kitüntetést. A vállalkozás a vendéglátásban elterjedt, a korszerű táplálkozás követelményeit szem előtt tartó, sous vide technológiára épülő húsfeldolgozó üzemet nyitott Tiszalökön, a projekt […]