KM-autó

A népszerűségi lista élén

Nyíregyháza. A mértékadó JATO összesítése szerint az idei év első negyedévében a Toyota hazánkban is hónapról hónapra értékesítési rekordokat döntő crossovere, a C-HR bizonyult a világ legnépszerűbb környezetbarát hibrid elektromos autójának.

 

A vezető zöld autógyártó

Nem véletlenül tartják a Toyotát a világ legzöldebb autógyártójának: a világ tíz legnépszerűbb hibrid autójából hetet a technológiát két évtizeddel ezelőtt világhódító útjára indító japán márka jegyez.

– A Toyota nem titkolt célja, hogy a jövőben is a világ vezető zöld autógyártója maradjunk, versenytársainkat is a környezetbarát autózás iránti elköteleződésre ösztönözve. 2025-re már egyetlen modellünk sem lesz, amely ne lenne elérhető valamilyen részben vagy teljesen elektromos (hibrid elektromos, hálózatról tölthető hibrid elektromos, akkumulátoros elektromos vagy hidrogén üzemanyagcellás elektromos) hajtással, 2030-ra pedig éves szinten minimum 5 millió részben vagy teljesen elektromos (ebből minimum 1 millió zéró emissziójú) autó eladásával számolunk – jelentette ki Széles Tamás, a Toyota szabolcs-szatmár-bereg megyei márkakereskedője. ÉKN