KM-autó

Röviden

HONVÉDSÉGI FLOTTA. További 300 új Suzuki Vitara típusú gépjárművet állított hadrendbe a Magyar Honvédség. A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében az átadott eszközök az 1990-es évek végén hadrendbe állított, esetenként csaknem félmillió kilométert futott Opel, Volkswagen és Skoda típusú személygépjárműveket váltják a honvédség közúti flottájában.

hasznos gépjárművek. A rendelésállomány növekedése és árbevételi rekord mellett ért el magasabb nyereséget tavaly a svéd Scania AB haszongépjármű gyártó vállalat az idei első negyedévben. Európában továbbra is erős kereslet mutatkozik tehergépkocsik iránt, és Dél-Amerikában is pozitív keresleti trend tapasztalható, főként a brazíliai gazdasági fellendülésnek köszönhetően.

manIPUláltak. Visszahívnak hatvanezer Porsche városi terepjárót károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt. A német közúti közlekedési hatóság a Porsche Cayenne és a Porsche Macan modelleknél talált szabálytalanságok miatt kötelezte a gyártót a Cayenne és a Macan modellek visszahívására.