Helyi

Programkavalkád az autómentes napon

Nyíregyháza. Az idei autómentes nap igen különleges lesz Nyíregyházán: a szervezők szeptember 18-án, szerdán 14–18 óra között két helyszínen várják az érdeklődőket (a Kossuth téren és a városligetben), duplájára bővült programkavalkáddal.

Tekerj a pontokért!

– Lesz itt minden kicsiknek, nagyoknak: ügyességi pálya, ugrálóvár, csillámtetkó, gokartozás, élő csocsó, mászófal, kutyás bemutató, nordik walking tanulási lehetőség, de megtanulhatsz életet is menteni a Magyar Vöröskereszt segítségével a Hősképzőben.

– Többet megtudhatsz a hangról, zajról a Herman Ottó Intézet munkatársaitól. Készíts vagány fotókat egy rendőrségi motor nyergében ülve, és tudd biztonságban bringád adatait a rendőrség kerékpár-regisztrációs programjában! Vagy csak tekerj a pontokért és a nyeremény pólókért! – buzdít részvételre barátokat, családokat, fiatalokat és nagyszülőket egyaránt a nyíregyházi Zöld Kerék Alapítvány.

A nyíregyházi autómentes napon láthatjuk Naninski utcai művészt, a 2Step ­Dance Crew produkcióját, autós baleset-szimulációt és triálbemutatót is.  KM