Nem vándorol tovább a kiállításunk

Átmeneti otthonra talált a tárlat a Toldi utcai épületben Fotó: Pusztai Sándor Az elnök és a főszerkesztő-helyettes is talált párhuzamot a bírói és újságírói hivatás között.Nyíregyháza. Őszinte mosoly és helyeslő bólogatás fogadta a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon dr. Nyakó Zsuzsanna bejelentését, miszerint a vándorkiállításunk bár az utolsó állomásához érkezett, hosszabb ideig a Toldi utcai épületben marad.Objektív szempontokA Nyíregyházi Törvényszék elnöke megnyitójában emlékeztetett a Nyitott Bíróság Program 2012-ben megfogalmazott mottójára: „Attól félsz, amit nem ismersz”. Ekkor vált fontos céllá, hogy a bíróságok nem csak elérhetőek, hanem érthetőek is legyenek az emberek számára.– A bíróságok munkájáról az újságírók, fotóriporterek tájékoztatják a lakosságot. Ha felmerül a kérdés, mi a közös a bíróságok és a sajtó munkájában, akkor egy szó mindenképpen az eszünkbe jut: objektív. A bíró, amikor ítéletet hoz, peres ügyben dönt, a törvényesség mellett az objektív szempontokat kell, hogy figyelembe vegye. Az újságíró amikor hírt, tudósítást ír, tényeket közöl, objektívnek kell maradnia, a fotóriporter pedig a fényképezőgépének objektívjén át mutatja be a körülöttünk lévő világ egy pillanatát. Pártatlan, tárgyilagos és elfogulatlan – fogalmazott az elnök. Megtisztelőnek nevezte, hogy kiváló újságírók és fotóriporterek alkotásaival színesíthették az elmúlt két hónapban a megyében a bíróságok épületeit; a 18 tabló hosszabb ideig lesz látható a Toldi utcán. A Kelet-Magyarország szerkesztősége nevében M. Magyar László főszerkesztő-helyettes köszönte meg, hogy a kiállítás otthonra lelt a bíróság Toldi utcai épületében is.Justicia szolgálatábanUtalt arra, hogy a megyei napilap életében első alkalommal készítették el ezt a sajtónapi tárlatot, hogy az újság mellett egy újszerű, kicsit szokatlan formában is eljuthassanak az emberekhez. – Akkor csak egy kiállításban gondolkodott a szerkesztőség, de a tárlat és a Nyitott Bírósági Program egymásra talált, ebben szerepet játszhatott, hogy párhuzam van a bírósági munka és az újságírás között: bármelyik területet is nézzük, az ott dolgozók Justicia – vagyis az igazság kiderítése – szolgálatában végzik munkájukat – mondta, s szólt arról is, fontos feladatuk tájékoztatni az embereket az igazságszolgáltatás munkájáról, a meghozott ítéletekről.  KM

Átmeneti otthonra talált a tárlat a Toldi utcai épületben Fotó: Pusztai Sándor 

Az elnök és a főszerkesztő-helyettes is talált párhuzamot a bírói és újságírói hivatás között.

Nyíregyháza. Őszinte mosoly és helyeslő bólogatás fogadta a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon dr. Nyakó Zsuzsanna bejelentését, miszerint a vándorkiállításunk bár az utolsó állomásához érkezett, hosszabb ideig a Toldi utcai épületben marad.

Objektív szempontok

A Nyíregyházi Törvényszék elnöke megnyitójában emlékeztetett a Nyitott Bíróság Program 2012-ben megfogalmazott mottójára: „Attól félsz, amit nem ismersz”. Ekkor vált fontos céllá, hogy a bíróságok nem csak elérhetőek, hanem érthetőek is legyenek az emberek számára.

– A bíróságok munkájáról az újságírók, fotóriporterek tájékoztatják a lakosságot. Ha felmerül a kérdés, mi a közös a bíróságok és a sajtó munkájában, akkor egy szó mindenképpen az eszünkbe jut: objektív. A bíró, amikor ítéletet hoz, peres ügyben dönt, a törvényesség mellett az objektív szempontokat kell, hogy figyelembe vegye. Az újságíró amikor hírt, tudósítást ír, tényeket közöl, objektívnek kell maradnia, a fotóriporter pedig a fényképezőgépének objektívjén át mutatja be a körülöttünk lévő világ egy pillanatát. Pártatlan, tárgyilagos és elfogulatlan – fogalmazott az elnök. Megtisztelőnek nevezte, hogy kiváló újságírók és fotóriporterek alkotásaival színesíthették az elmúlt két hónapban a megyében a bíróságok épületeit; a 18 tabló hosszabb ideig lesz látható a Toldi utcán. A Kelet-Magyarország szerkesztősége nevében M. Magyar László főszerkesztő-helyettes köszönte meg, hogy a kiállítás otthonra lelt a bíróság Toldi utcai épületében is.

Justicia szolgálatában

Utalt arra, hogy a megyei napilap életében első alkalommal készítették el ezt a sajtónapi tárlatot, hogy az újság mellett egy újszerű, kicsit szokatlan formában is eljuthassanak az emberekhez. – Akkor csak egy kiállításban gondolkodott a szerkesztőség, de a tárlat és a Nyitott Bírósági Program egymásra talált, ebben szerepet játszhatott, hogy párhuzam van a bírósági munka és az újságírás között: bármelyik területet is nézzük, az ott dolgozók Justicia – vagyis az igazság kiderítése – szolgálatában végzik munkájukat – mondta, s szólt arról is, fontos feladatuk tájékoztatni az embereket az igazságszolgáltatás munkájáról, a meghozott ítéletekről.  KM

Az elnök és a főszerkesztő-helyettes is talált párhuzamot a bírói és újságírói hivatás között.

Nyíregyháza. Őszinte mosoly és helyeslő bólogatás fogadta a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon dr. Nyakó Zsuzsanna bejelentését, miszerint a vándorkiállításunk bár az utolsó állomásához érkezett, hosszabb ideig a Toldi utcai épületben is marad.

 

Objektív szempontok

A Nyíregyházi Törvénys


Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés