Nyert az ausztrál és a térdfájdalom

Fucsovics Márton a meccs előtti napon is kapott még kezelést
              FotÓ: magánarchívum

Fucsovics Márton a meccs előtti napon is kapott még kezelést

FotÓ: magánarchívum

A végén nagy esélye volt a győzelemre Fucsovics Mártonnak, aki az idén sem lesz főtáblás Melbourne-ben.

Tenisz. Kalandparkokban megirigyelnék azt a hullámvasutazást, amelyen az év első Grand Slam-tornájának szerdai első selejtezőfordulós mérkőzésén Fucsovics Márton (163. a világranglistán) és az ausztrál Bradley Mousley (528.) vett részt. És bár a nyíregyházi teniszező többször is a továbbjutást jelentő fellegekben járt, a vége fájdalmas zuhanás és kiesés lett.

Fájdalmas, mert bár Marci nem beszélt róla, de továbbra sincs rendben a térde. A fájdalmak miatt a múlt év október végétől pihent, de a jelek szerint a gyógymód nem vezetett teljesen eredményre. Melbourne-ben is kezeléseket és injekciót kapott, hogy pályára tudjon lépni.

És ezzel együtt is nyerhető volt a szabadkártyás hazai játékos elleni mérkőzése. Az első szettben 1:3-ról úgy fordított 6:3-ra, hogy Mousley-nak több labdája is volt a 4:1-es vezetéshez. Aztán 5:3-nál Fucsovics játszott egy picit az idegeinkkel, hiszen 40:0-s vezetés után csak a negyedik szettlabdáját váltotta valóra.

 

Bréklabdák a parlagon

A második játszmában aztán ponthoz is alig jutott a magyar legény, aki a második adogatáselvesztés után már a döntő szettre tartalékolt. Úgy tűnt, bevált a terv, mert a harmadik játszmában inkább Marci irányított. Olyannyira, hogy 4:3-as és 40:15-ös vezetésénél két bréklabdája is volt, majd egyenlő állást követően még egy. Ekkor azonban az ausztrál előhúzta a legjobb, kétszáz kilométer körüli szerváit, és egyenlített. Fucsovics Márton ellenben nem adogatott jól, így a következő szervajátékát is elvesztette többszöri előnyről, majd Mousley pontot tett a 103 perces mérkőzés végére.

A meccs utáni érdeklődésünkre Marci annyit mondott, hogy igen, fájt a térde. Ezt erősítette meg a fotó, amit még előző nap küldött át a kezeléséről. Ettől függetlenül a végén nagy esélyt szalasztott el, más kérdés, hogy a fő problémát, a sérülést az sem oldotta volna meg. KM-BT

Grand Slam-verseny

Australian Open, Melbourne (kemény pálya, 50 millió ausztrál dollár)

Férfi egyes. Selejtező:
1. forduló: Bradley Mousley (ausztrál)–Fucsovics Márton (magyar) 3:6, 6:0, 6:4.


Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés