Itthon játszik, de már nem sújt le a Magyar Kalapács

Veres Péter lecsapni már nem fog, de liberóként új, NB II-es csapata hasznára lehet Fotó: AFP

Veres Péter lecsapni már nem fog, de liberóként új, NB II-es csapata hasznára lehet Fotó: AFP

Tizenhat év után, szülővárosának NB II-es csapatában röplabdázik a hétvégén Veres Péter.

Röplabda. Eddig nem sokat hallatott magáról a GLP SE, de a nyíregyházi székhelyű NB II-es férficsapat tett róla, hogy a hétvégén az érdek­lődés középpontjába kerüljön. Pontosabban Veres Péter tett róla, hiszen a 37 éves ­Európa-szerte ismert, ma­gának Olasz-, Spanyol- és Oroszországban is hírnevet szerzett játékos a csapat ­kötelékeibe állt. A GLP SE a tornarendszerű bajnokságban szombaton és vasárnap hazai körülmények között, a Vasvári-gimnáziumban lép pályára.

 

Rátört a nosztalgia

– Megfűztem magam, pontosabban hagytam magam megfűzni, hogy játsszak – mondta Veres Péter, miközben négy és fél hónapos kislányával, a babakocsiban alvó Szofiával sétált.

– Korábbi csapattársam, Pampuch Csabi a „bűnös”, ő hívott fel, hogy találkozzunk Nánási László edzővel, mivel megtudták, hogy éppen Nyíregyházán tartózkodom. Megláttam a korábbi játékostársakat, Csabi mellett Tolnai Józsit, a még idősebbek közül Szilágyi Botit, rám tört a nosztalgia, és végül beadtam a derekam.

Szó szerint a derekát kellett beadnia a nyíregyházi színekben legutóbb 2000-ben szereplő, onnan az olaszországi Ferrarán keresztül Európa körüli útnak induló Veres Péternek, hiszen leginkább az a testrésze sajog.

Felugrani már nem fog

– Másfél éve abbahagytam a játékot, kint van a gerincsérvem, már csak injekciókkal tudtam játszani – folytatta a történetét az egykori spanyol aranylabdás, akit csak Magyar Kalapácsként ismertek arrafelé. – Kétezer-öt nyarán a Piacenza hívott, már be is jelentették az átigazolásomat, hiába mondtam, hogy az egészségi állapotom nem teszi lehetővé a versenyszerű sportolást. Így aztán a Milano színeiben tavalyelőtt áprilisban játszott Ravenna elleni olasz bajnoki ezidáig az utolsó mérkőzésem. Rájöttem, az egészség fontosabban annál, minthogy mindenáron röplabdáznom kelljen.

Nem megbántva a magyar NB II. színvonalát, de valószínű, hogy Veres Péter ennyi kihagyással a háta mögött, és nem teljesen egészségesen is magasan viszi a lécet. – Egy biztos, felugrani nem fogok, azt már nem bírok – mondta a szerepéről a 2012-ben még az év játékosának megválasztott röplabdázó. – Egyébként is azt mondták rólam, hogy a nyitásfogadásra születtem, ahogy hallom, a korábbi fordulóban a csapatnál is ezen a poszton akadt gond, így hát beállok liberózni. Igyekszem túlélni a hétvégi négy mérkőzést.

 

Irány a Vasvári-gimi!

Veres Péter azt is elárulta, hogy jelenleg csak átmenetileg tartózkodik Nyíregyházán, legszívesebben Olasz- vagy Spanyolországban telepedne le második feleségével és kislányával együtt. Arra viszont van esély, hogy itthon beindít egy vállalkozást, de ahogy ismeri magát, úgy sem tudna megülni a fenekén. Úgyhogy az is lehet, sokkal többször már nem látjuk a korábbi klasszist Nyíregyházán röplabdázni – aki kíváncsi rá, annak szombaton 10 órától, a Felsőváros MÁV Előre elleni meccsen ott a helye a Vasvári-gimnáziumban!

Bodnár Tibor

tibor.bodnar@kelet.hu

Stabilabb lesz vele a nyitásfogadás

De mi is az a GLP SE? Eddig nem sokat hallottunk a csapatról, amely ettől a bajnokságtól kezdve szerepel az NB II-ben.

– Az ibrányi Gégény Gyula alapította a csapatot, amely már Nyíregyházán székel, és idővel szeretnénk feljebb lépni ebből az osztályból – mondta Nánási László edző, aki anno Szpari-játékos volt, majd több tréner mellett is ellátta a másodedzői feladatokat. – Veres Péter igazolása elkészült, a múlt heti edzésen szinte hibátlanul fogadta a nyitásokat, úgyhogy stabilabb lehet vele a játékunk. A bajnokság tornarendszerű, az első körben a nagy rivális Szeged mögött a második helyen végeztünk.

A hétvégi fordulóban a nyíregyháziak szombaton 10 és 14.30, vasárnap pedig 9 és 13.30-kor lépnek pályára.


Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés