Jegyzet

Bodnár Tibor

Nem méltó a jutalom

Amikor a magyar labdarúgó-válogatott 1969-ben kikapott 4–1-re a csehszlovákoktól, majd 1973-ban Ralf Edström fejesének köszönhetően 3–3-as döntetlent játszott a svédekkel, az aktuálisan tizenhat csapatot számláló 1970-es és 1974-es világbajnokságokról maradt le éppen.

 

Az utolsó küszöbben botlottunk meg, és egy ország élte meg tragédiaként, hogy nem kerültünk be a szűk elitbe. Miheztartás végett: most az Európa-bajnokság mezőnyét kellett huszonnégyre emelni ahhoz, hogy végre ott lehessünk egy világversenyen.

 

Úgyhogy óva intenék mindenkit, aki szerint 2026-tól zöld utunk lesz a világbajnokságra azzal, hogy negyven­nyolc­ra emelte a vb létszámát a nemzetközi szövetség. Az eddigihez képest plusz tizenhat helyből ugyanis a hírek szerint csak három jut Európának, azokkal együtt illeti meg majd tizenhat kvóta az öreg kontinenst. Éppen annyi, ahány válogatott alkotta 2012-ig az Eb-k mezőnyét. Amúgy pedig, nemcsak a magyar esélyek miatt érdemelne többet Európa. De hát megszokhattuk már: azoknak is kell adni a helyekből, akik hatalomra juttatták az elnököt. Nem méltó ez a jutalom.


Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés