A verseny tetszett a legjobban a diákoknak

Itt még a felnőttek oktatnak, magyaráznak

Itt még a felnőttek oktatnak, magyaráznak

Kisar. Ezekben a fagyos napokban nagyon sok horgász az emlékeiből él, és szívesen idézi fel a nyári vízparti pillanatokat. Mivel valamennyiünk számára fontos az utánpótlás is, ezért most induló sorozatunkban a 2016-os horgásztáborok életét idézzük fel.
A sorozat első részében a kisari Kis-Tisza Horgász Egyesület rendezvényét elevenítjük fel.

Az egyesület a Horgász-suli program keretében nyert pályázatot egy 2 napos horgásztábor megrendezéséhez. Mivel a civil szervezet első alkalommal rendezett ilyen jellegű tábort, csak 14 gyermek érdeklődését tudták felkelteni a horgászat megismerése, elsajátítása és szépsége iránt.

A tábort a Tisza partján található Kis-Tisza Campingben tartották meg. Az első napot halfelismeréssel kezdték a fiatalok, majd elméleti ismeretekről hallhattak fontos ismereteket. Szó volt többek között a tilalmi időkről, a méretkorlátozásokról. A tábor lakói gyakorolták az etetőanyag célba juttatását is sajátos módon: kislabdát kellett vödörbe dobniuk. Megismerkedhettek a spiccbottal, amivel gyakorolhattak is a felszerelése után – természetesen 3 hozzáértő felnőtt segítségével. A sok új ismeret hallatán mindenki megéhezett, s mivel a természetben voltak, egy közös szalonnasütést tartottak. A ebéd után szabad foglalkozás következett, lehetett focizni, röplabdázni.

A második napot horgászati tesztlap kitöltésével kezdték a fiatalok, majd horgászverseny következett. Talán mondani sem kell, mindegyik program közül ez tetszett a gyermekeknek a legjobban, ebben a versenyben mindenki nyertes volt.

Az összes résztvevő kapott oklevelet és kisebb ajándéktárgyakat. Valamennyi táborlakó élményekben gazdagon búcsúzhatott a tábortól, az egyesület vezetői pedig abban bíznak, hogy jövőre nagyobb létszámmal tudják majd megrendezni a horgásztábort. Biri Imre

<p class="caption">Amikor már élesben ment a verseny Fotók: egyesület</p>

Amikor már élesben ment a verseny Fotók: egyesület


Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés