Börtön vár az erdészt karóval ütlegelő férfire

Nyíregyháza. – Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt jogerősen 3 év börtönbüntetésre és 3 év köz­ügyektől eltiltás mellékbüntetésre súlyosbította B. B.-vel szemben a korábban első fokon kiszabott 1 év börtönbüntetést a Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa – közölte dr. Toma Attila, a nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

A vádlott – első fokon elítélt társával – 2015. február 15-én és február 19-én Nagydobos külterületén a Nyírerdő Zrt. kezelésében lévő földterületen fát vágott ki abban a tudatban, hogy a terület B. B. tulajdona. A kerületvezető erdész február 15-én közölte a vádlottal és társával, a terület a Nyírerdő Zrt. tulajdona, és felhívta őket, hagyják abba a fák kivágását, de a vádlottak február 19-én is folytatták a fakivágást. Ekkor az erdész telefonjával képeket készített a vádlottakról, erre a vádlott társa lökdösni kezdte a sértettet, aki a telefont elejtette, s védekezésképpen gáz­spray-vel a vádlott társa felé fújt, aki felvett egy 2,5–3 méteres karót, és azzal a sértettre támadt. B. B. is felvett egy karót és azzal a sértett felső testét, fejét, vállát és karját többször megütötte. Az erdész a helyszínről futva menekült el.

A vádlott által használt karó alkalmas volt az emberi élet kioltására. A törvényszék álláspontja szerint a büntetés általános célja – jelen esetben a tömeges méretű illegális fakivágásokkal szembeni hatósági fellépések eredményességének biztosítása – kizárólag a hosszabb tartamú végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabásával érhető el.


Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés